Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston tehtävä on kasvattaa 10-17 vuotiaista nuorista vastuuntuntoisia, ryhmätyöhön kykeneviä ja hyvillä käytöstavoilla sekä peruskansalaistaidoilla varustettuja nuoria. Lisäksi toiminta tähtää kouluttamaan nuorille palokuntalaisen perustiedot ja -taidot, jotta heidän siirtymisensä miehistöön (täytettyään 16vuotta) olisi vaivattomampaa. Onpa VPK:mme nuoriso-osasto kasvattanut lukuisia palomiehiä, ensihoitajia ja jopa palopäällikönkin. Tällä hetkellä nuoriso-osastossa on 20 nuorta ja kymmenkunta ohjaajaa.

Viikkoharjoitukset

Nuoriso-osasto harjoittelee paloasemalla keskiviikkoisin klo 18 alkaen. Harjoitukset kestävät kerrallaan 1-2 tuntia, aiheesta riippuen. Harjoituksissa käydään läpi jokaisen kansalaisen turvallisuustaitoja kuten alkusammutusta, kodin paloturvallisuutta, ensiapua ja hätäilmoituksen tekoa. Lisäksi tutustutaan ja harjoitellaan sammutusmiehen perustaitoja kuten paloauton kaluston käsittelyä, selvitysten tekoa, tikkaita, erilaisten pumppujen käyttöä, savusukellusta ja liikenneonnettomuudessa tarvittavia taitoja. Lisäksi käymme tutustumassa pelastustoimeen liittyviin vierailukohteisiin sekä harrastamme tietysti liikuntaa. Kausiohjelmasta, joka laaditaan puoli vuosittain, selviää kunkin viikkoharjoituksen aihe ja vastuukouluttaja.

Muu toiminta

Nuoriso-osasto osallistuu Kangasalan VPK:n omiin tapahtumiin, kuten avoimien ovien päivään tai pilkkikilpailuihin. Lisäksi käymme Tampereen alueen palokuntanuorten sekä Hämeen pelastusliiton nuorisotyön kilpailuissa, joissa mitataan osaamista esimerkiksi sählyssä tai frisbeegolfissa, tietokilpailussa tai kalustonkäsittelyssä. Nuoriso-osastomme osallistuu myös aktiivisesti em. tahojen leireille etenkin kesällä. Vuoden aikana käymme talvileirillä, kevään ja syksyn alueleireillä sekä kesällä viikon mittaisella koulutusleirillä, missä leirille osallistuvat nuoret suorittavat ikänsä ja taitotasonsa mukaisen kurssin. Leiri toiminta onkin todella suosittua nuortemme keskuudessa, koska etenkin leireillä tapaa muiden palokuntien nuoria.

Kiinnostuitko?

Voit kysyä harrastuksesta julkisissa tilaisuuksissamme, kuten avoimien ovien päivänä tai päivä paloasemalla tapahtumassa. Kevät- ja syyskausien harjoitusten alussa otamme uusia nuoria mukaan toimintaan.

Lisätietoja
Nuoriso-osaston johtaja
Jani Korkeamäki
jani.korkeamaki(at)kangasalanvpk.fi